15.8.2011

Oanda Asia Pacific ja SMS-varmistus


Oandan Asia Pacific tileihin tuli MAS:in (Monetary Authority of Singapore) eli Singaporen keskuspankin vaatimuksesta sms-varmistus (sms verification code). Mielestäni tuollainen tekstiviestivarmistus on erittäin hyödyllinen, sillä se lisää turvallisuutta ja on myös erittäin kätevä käyttää. Tekstiviesti saapuu parissa sekunnissa "Send OTP" napin painamisen jälkeen ja 6-numeroinen avainluku (token) on voimassa 5 minuuttia. Ylläoleva video selventää tätä kirjautumismenettelyä, kannattaa valita laaduksi "720p" videosoittimen alapalkista niin laatu on parempi. En ole suomalaisissa palveluissa kyseiseen varmistusmuotoon törmännyt mutta suosittelen sitä palveluihin joissa vaaditaan korkeampaa turvallisuustasoa. Yleensä kirjaudun Oandan fxTrade kaupankäyntialustalle sunnuntai iltana läppärillä ja joudun tekemään tuon sms-varmistuksen vain silloin, tämän jälkeen voin rauhassa sulkea läppärin kannen ja kun avaan läppärin niin fxTrade loggautuu automaattisesti eikä tuota sms-varmistusta tarvitse jatkuvasti laittaa, ainoastaan jos nettikatkeaa niin silloin joudun tekemään tuon sms-varmistuksen uudelleen.

Viime viikolla riitti liikettä NZD, AUD, CHF, JPY

Ylläolevassa videossa näkyy myös aukiolevat kaupat valuuttapareittain. Huomaa myös melko korkea yli -2000 euron "Unrealized P&L", viime viikolla NZD ja AUD heikkeni sen verran vahvasti että välistä käytiin Unrealized Profit&Lossissa jopa -3600 euroa. Mutta mitään suurempaa hätää ei toistaiseksi ole. Huhut Sveitsin keskuspankin (SNB, Swiss National Bank) vastatoimista frangin liialliseen vahvistumiseen otin onneksi vakavasti joten frangin äkillinen heikentyminen ei aiheuttanut suuriakaan tappioita ehkä 30 euroa ja otin kyseiset tappiot mielihyvin vastaan. Otan hieman varovaisemmin CHF -parit (USD/CHF, CHF/JPY, EUR/CHF, GBP/CHF) ainakin toistaiseksi, sillä vahva frangi on myrkkyä sveitsin taloudelle (vienti- ja matkailusektori) ja en epäile keskuspankin kykyä vastatoimenpiteisiin, taisivat jopa väläytellä frangin arvon sitomista euroon yhtenä vaihtoehtona (en usko tosin toteutuvan). Hankalinta sveitsin kannalta on, että yhä useampi näkee frangin turvasatamana (mikä lisää frangien kysyntää) näinä epävarmoina aikoina, USD:n ja JPY:n asema turvasatamina on karisemassa sillä USA ja Japani ovat pahasti velkaantuneita. Myös Japani on kärsinyt viime kuukausina liian vahvasta jenistä ja Japanin keskuspankin interventio nähtiin jo hiljattain ja keskuspankki on uhkaillut lisätoimilla jenin liiallista vahvistumista kohtaan. JPY pareissa olen USD/JPY parissa shorttina, tosin melko kevyesti, mutta kyseisestä parista saattaa tulla tappioita jotka voi joutua realisoimaan. Toisaalta GBP/JPY parissa olen longina, joten siellä nuo Japanin keskuspankin mahdolliset vastatoimet saattaisi tuoda helppoja voittoja. NZD ja AUD on heikentynyt rajusti viime viikon aikana, näissä NZD ja AUD pareissa olen aika tukevasti mukana, joten pitää hieman seurailla ja olla varovainen, tarvittaessa ottaa hieman tappioita vastaan mikäli jatkavat heikkenemistään. Lisäksi Euro rintamalla piisaa tapahtumia myös tälle kuukaudelle :) mahdolliset Euro-bondit, Italian säästöohjelma + mahdolliset yleislakot, ranskan pankit, ranskan luottoluokitus.

Elokuu hyvässä vauhdissa

Heinäkuu oli tuotoiltaan paras kuukauteni ja elokuussakin on tuottovauhti yli 1000 euroa/kk, toki aukiolevat kaupat hieman päässyt miinukselle :) Mutta 1000 euroa pitäisi helposti myös tässä kuussa ylittyä, mikäli ei ihmeitä tapahdu ja joudu realisoimaan epäsuotuisasti kehittyviä kauppoja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!