1.11.2011

Haastava syys-marraskuun vaihde

Syyskuussa olin noin 1000 euron / kk vauhdissa, mutta kun lähes kaikissa pareissa mentiin vastoin omia positioitani jouduin ottamaan tappioita vastaan syyskuun lopussa, tästä johtuen syyskuu jäi vain niukasti positiiviseksi.

Lokakuussa niskalenkki markkinasta petti :)

Lokakuun alussa euron heikkeneminen jatkui ja jeni säilyi kohtuuttoman vahvana, joten jouduin jatkamaan syyskuun viimeisten päivien linjalla ja ottamaan lisää tappioita vastaan n. 2500 euron verran (yläpuolella lokakuun balancen kehittyminen). Margin call uhkaa ei ollut vielä lähelläkään, mutta noudattaakseni omalle treidausstrategialle asettamiani Margin percent -sääntöjä (Margin percent oltava yli 10% [Margin Percent = (NAV)/(Position Value)*100]) jouduin sulkea jonkinverran tappiollisia kauppoja. Turskan fileeraamisen toteutin limit ordereilla vastakkaisiin suuntiin kauppoja avaamalla, eli toisinsanoen jätin vielä markkinan haltuun, että kääntyykö kurssi vai realisoituuko tappioita ja kuinka paljon. Lokakuun synkeän ensimmäisen viikon jälkeen aloitin "raivoisan takaa-ajon" tappioiden kuromiseksi. Alimmillaan balance oli lokakuussa 17635 ja siihen vielä päälle Unrealized P&L n -4000 euroa. Kuitenkin kohtuullisesti palattiin takaisin eli noin 1800 euroa ehti kuroa kolmen viimeisen viikon aikana tappioita takaisin ja Unrealized P&L:kin toipui -1300 euron paikkeille.

Yllä olevasta näytönkaappauksesta näkyy tiivistettynä missä pareissa on kauppoja auki, kuinka paljon ja mihin suuntaan.

2 kommenttia:

  1. Hei!
    Kiinnostais tietää että mitä vipua sinulla tulee käytettyä?
    Itse ajattelin avata tilin ja käyttää 50 vipua tuolla fxdd malta ohjelmalla..Mutta kauppojen avaaminen vaatii vielä vähän opettelua..voisitko neuvoa että jos laitan tilille 1000dollaria ja ihan esimerkkinä vaikka avaan yhden kaupan johon käytän 500 dollaria ja 50 vipu eli lot koko on 0,25 niin voiko stop loss olla se 200 pipsia eli sillä tavalla että maksimissaan menetän tuon 500 dollaria. Kun joskus tuo ei anna minun avata kauppaa vaan herjaa että se ei ole mahdollista tai jotain..

    VastaaPoista
  2. mielestäsi lot-kokosi vastaa hyväksymääsi riskiä, tosin mikään MT4 asiantuntija en ole, lisäksi eri valuuttapareilla Lot-kokosi hieman muuttuu mikäli muut parametrit halutaan säilyttää samana (riski dollareina/%: 500 usd/50%, SL: 200 pip). MT4 brokerien käyttämä lot-pohjainen järjestelmä ei ole itselleni tuttu joten en osaa sanoa miksi joskus saat herjan kauppaa avatessasi (MT4:sta käytin viimeksi pari vuotta sitten erään EA:n testailuun), Oandallakin tämä MT4 alusta on nykyään tarjolla ja sen rinnalla pystyy ilmeisesti käyttämään halutessaan myös oandan fxTrade -alustaa (tämä perustuu mututuntumaani).

    Itse käytän 50:1 vipua ja Oandan FXTrade alustaa joka on unit-pohjainen, Suosittelen kokeilemaan myös Oandaa ja Oandan FXTrade alustaa, sillä uniittipohjaisen tilin riskien hallinta on huomattavasti helpompaa (jos forex riskien hallinta helppoa edes voi olla :) ). FXtrade näyttää margin percentin, sekä kuinka lähellä margin call on (margin closeout -nimellä oandan fxTrade alustalla). MT4 alustat eivät tarjoa käyttäjilleen samanlaista informaatiota ja margin call saattaa tulla monelle yllätyksenä. Ymmärtääkseni suuri osa Oandankin MT4 käyttäjistä käyttää fxTrade alustaa riskien hallintaansa sillä näkevät siellä helpommin kuinka lähellä margin call raja menee :)

    MT4 alustojen puute on mielestäni se että ei pysty tehdä pienen pieniä kauppoja, eikä voi jättää kuukausikaupalla kauppaa auki rollover swappien takia. Oma treidausmenetelmäni ei olisi edes mahdollinen MT4 alustalla.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!