8.12.2012

Nokian osakkeen nousulla ei perusteita

Nokiaan sijoittaneet ovat päässeet kokemaan viimeisen parin viikon aikana mukavia päivänousuja, Nokian nousu perustuu operaattorien ilmoittamiin loppuunmyyntiuutisiin sekä China Mobilen ja Nokian väliseen sopimukseen joka tuo Lumia 920T kiinalaisten saataville. Edellämainitut uutiset yhdessä ovat luoneet positiivisen kuvan Nokian osakkeen ja näkymien ympärille ja kauppalehden keskustelupalstalla näkyikin olevan täysi hurmostila päällä Nokiaa käsittelevässä keskusteluketjussa :)

Yleisimmät mobiilikäyttöjärjelmät maittain

Alla on Statcounterista poimittu suosituimmat mobiilikäyttöjärjestelmät maittain. Tarkastelujaksona on Joulukuu 2010, Joulukuu 2011 ja Joulukuu 2012, Androidin kasvu on ollut nopeaa ja käytännössä Nokia on markkinajohtaja enää afrikassa.




Onko Nokian Windows Phonet lyöneet lopultakin itsensä läpi?

Vastaus edellä esitettyyn kysymykseen on KYLLÄ, mikäli tarkastellaan vain suomea, suomessa Nokia on Windows Phone laitteillaan kyennyt nappaamaan markkinaosuutta Androideilta ja iOS-laitteilta. Tarkemmin ilmiötä tarkasteltaessa on kuitenkin nähtävissä että suurimman osan markkinaosuudesta on menettänyt Symbian eli Windows Phone ilmiö selittyy suomessa sillä, että uskolliset Nokia käyttäjät on siirtyneet Symbian laitteista Nokian Windows Phone laitteisiin (Lumia 800, Lumia 900, Lumia 920).

StatCounter Global Stats - Mobile OS Market Share - Finland

Sen sijaan kun tarkastellaan Windows Phone käyttäjämääriä globaalisti huomataan että muualla kuin suomessa Windows Phone ei olekaan lyönyt itseään läpi. Alla mielenkiintoisia tilastoja statcounterista, näitä tilastoja ei kannata sivuuttaa olan kohautuksella jos tarkoituksena on sijoittaa nokiaan enemmän kuin on valmis häviämään. Ensimmäisenä maailmanlaajuinen tilanne:

StatCounter Global Stats - Mobile OS Market Share - Worldwide

StatCounter Global Stats - Mobile OS Market Share - Asia

StatCounter Global Stats - Mobile OS Market Share - North America

StatCounter Global Stats - Mobile OS Market Share - South America

StatCounter Global Stats - Mobile OS Market Share - Europe

StatCounter Global Stats - Mobile OS Market Share - China




Nokian viimeaikaisen nousun syy virheellinen markkinatieto

Viimeistään kun Q4:sen luvut lyödään tammikuussa pöytään paljastuu bluffasiko Nokia ja muutamat operaattorit jotka ovat hehkuttaneet Lumian kovaa kysyntää. Statcounterin tilastojen perusteella Windows Phone ei käy kaupaksi tai ainakaan loppukuluttajat eivät ole niillä nettiä käyttäneet.

Android on Nokialle ainoa tie selvitä

Nokia menettää pysyvästi asiakkaita kun ei tarjoa Samsungin tapaan vaihtoehtoja kuluttajille, Samsungilta saa sekä Windows Phone että Android puhelimia, Samsungin painotus tosin on Androideissa, sillä niitä ihmiset ensisijaisesti haluavat ostaa.

Päivitin oman puhelimenikin viime kuussa Samsung Galaxy Note 2:seen ja en ihmettele Androidin jatkuvaa voittokulkua, laite on niin käsittämättömän hyvä.

3 kommenttia:

  1. eipä näy Nokian Lumia 920:iä enää Amazon Wireless sivuston myydyimmissä puhelimissakaan, eli sekään ei ole hyvä merkki Nokian kannalta. Android Lumia näyttää olevan ainoa keino kääntää Nokia-laivan suunta.

    VastaaPoista
  2. Hei!

    Meikäläistä kiinnostaisi mukaanlähtö valuuttakauppaan, mutta alustavan tiedon lukemisen ja muun lisäksi tarvitsisin vielä kokeneemman mielipiteitä ja näkemyksiä. Kyselen ehkä hieman väärällä kommenttilinjalla, mutten tähän hätään löytänyt kirjoittajan yhteystietoja. Pahoitteluni siitä.

    Jos sinusta voisi olla apua, keskustelisin mielelläni näin aluksi vaikkapa sähköpostitse.

    ~ fineppu@gmail.com

    VastaaPoista
  3. Anonyymi yllä, yritä lukea verkosta lisätietoa ja avaa demo-tili johonkin suosittuun palveluun (AvaFX, 500Plus tai eToro) ja harjoittele treidaamista kuukausi tai pari ennen rahan sijoittamista!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!