12.5.2012

Huhtikuun tulos tyydyttävä (3,85%)

Huhtikuun tuotto ylitti 3% tavoitteen, mutta 4%:iakin olisi ollut helposti otettavissa (yhden virhepainalluksen takia menetin EUR/CAD parissa n. 110 euroa). Euron shorttaus on edelleen pääosassa tämänhetkistä strategiaani. Kreikan hankalat hallitusneuvottelut ja espanjan toivottomalta näyttävät talousvaikeudet helpottavat valitsemallani tiellä pysymistä. Jeni on toinen suosikki shorttauskohteeni (EUR/JPY -paria lukuunottamatta, jossa shorttaan euroa), GBP/JPY parissa punta tosin on turhan vahva, mutta USD/JPY -parissa dollari longeja voi veivata uskoakseni huoletta, sillä supervelkaisen japanin teollisuus tarvitsee heikkoa jeniä ja Japanin keskuspankki kykenee tukemaan toimillaan Jenin heikkenemistä. Viime vuoden syyskuun ja elokuun jälkeen olen noudattanut strategiaani tarkemmin ja huolellisemmin, en tee enää impulsiivisia suurempia kauppoja, vaan toteutan rutiinin omaisesti strategiassani määrittämääni prosenttimäärää (0,025% vivutetusta NAV:ista).

Tällä hetkellä valitsemani suunnat pareittain ovat seuraavat:

  • EUR/USD sell
  • EUR/JPY sell
  • EUR/GBP sell
  • EUR/AUD sell
  • EUR/NZD sell
  • USD/JPY buy
  • GBP/USD buy
  • GBP/JPY buy
  • NZD/JPY buy
  • NZD/USD buy
  • GBP/NZD sell
  • GBP/AUD sell

Toukokuu hyvässä vauhdissa

Toukokuun tahti näyttäisi olevan sen verran hyvä että 4%:ia ylittynee leikiten (jo 2%:ia kasassa ja lähes kolme täyttä kalenteriviikkoa jäljellä). Myös 30000 euroa ylittyy balancessa piakkoin, 30000 euron ylitys on merkki siitä että olen No-Stop-loss strategiani kanssa oikealla tiellä.

3 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää kokonaisseuranta. Tosi mielenkiintoinen strategia sinulla, ja tuo myfxbook on hyytävän hyvä seuraamisen kannalta.

    Osaatko ennakoida, miten/kuinka rajusti mm. Kreikan tilanne vaikuttaa avoimiin usd/cad-shorteihisi, tai jos commodity-rahat alkavat sakata enemmänkin W-pelkojen takia? Lähinnä kiinnostaa, milloin painat stoppia, jos ollenkaan? (Ainakin, muistaakseni, CHF:n taannoiseen interventio-pudotukseen mainitsit reagoineesi).

    VastaaPoista
  2. vaikea sanoa kreikan kriisin vaikutuksista, jännittävää tulee varmasti. Nuo usd/cad shortit tuo hieman vastapainoa noille usd/jpy longeille. Riskin yritän pitää hallinnassa siten että pyrin noudattamaan sääntöjäni, tosin tällä hetkellä minulla on lievä ylivivutus vastoin sääntöjäni, eli jos noudattaisin täysin sääntöjäni sulkisin nyt hieman kauppoja ja jotta minulla olisi kaupoissa kiinni max. 150000 vipueuroa, mutta minulla on kaupoissa kiinni yli 180000 vipueuroa kirjoitushetkellä. Tosin jos suljen tappiollisia kauppoja ottaen pari tonnia vastaan tappioita niin tilanne helpottaa olennaisesti.

    Varovaisesti pitää seurata tilannetta ja välttää riskinottoa. GBP/JPY longeja ja GBP/USD longeja saisi olla vähemmän (aivan hyvin voisi asettaa sell limit ordereita nykykurssin alapuolelle), sillä pahoin pelkään että niissä on suunta alaspäin.

    VastaaPoista
  3. Ok, vaikuttaa loogiselta. Tsemppiä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!