1.7.2011

FIFO (First-In-First-Out) -säännöt aiheutti harmia touko-kesäkuussa


Toukokuu meni tuloksellisesti hyvin, mutta toukokuun lopussa (30.5.2011) astui voimaan FIFO (First-In-First-Out) -säännöt NFA:n reguloimien brokereiden kaupankäyntitileissä.

Tuo FIFO -sääntö on oman treidaustrategiani kannalta hyvin haitallinen, sillä joutuisin sulkemaan vanhoja tappiollisia kauppoja ensin, ennen kuin voisin sulkea tuoreemman voitollisen kaupan (mikäli kyseessä sama valuuttapari ja saman kokoiset kaupat esim. 200 uniittia). Oma strategiani on pyrkiä sulkemaan vain voitollisia kauppoja ja jättää tappiolliset kaupat odottelemaan parempia aikoja :).

Tämä FIFO uudistus pakotti minut sulkemaan Oandan U.S. Division kaupankäyntitilini ja avaamaan uuden Oanda Asia Pacific Division kaupankäyntitilin, sillä Oanda Asia Pacific on SFA:n reguloima, joten FIFO -sääntö ei koske siellä olevia kaupankäyntitilejä (muita vaihtoehtoja FIFO -säännöstä eroon pääsemiseksi olisi ollut juuri avattu Oanda UK tai Oanda Canada).

Kesäkuu käynnistyi aukiolevien kauppojen sulkemisella

Joten kesäkuu käynnistyi sillä, että suljin kaikki avoimet tappiolla olevat kaupat Oanda U.S. Division tilissäni. Toukokuun lopussa tilin Saldo (Balance) oli 13393,39 € ja kesäkuun alkajaisiksi jouduin ottamaan vastaan -1127,84 € tappiot kun suljin auki olevia tappiollisia kauppoja. Kun kaikki aukiolevat kaupat oli suljettu näytti tilin saldo 12265,55 € ja kesäkuun ensimmäinen viikko meni uuden tilin asetusten määrittämisessä ja odotellessa, että saan vanhalta U.S. Division -kaupankäyntitililtäni nämä 12265,55 € uudelle Asia Pacific Division -kaupankäyntitililleni, Oandan asiakaspalvelu oli onnekseni nopea ja ystävällinen ja 9. kesäkuuta oli rahat ilmestyneet uudelle kaupankäyntitililleni, ja pystyin aloittamaan raivoisan tappioiden kiinni kuromisen :)

Kesäkuu meni muulta osin hyvin, kuukausi oli kreikka kriisin vuoksi mielenkiintoinen, joten volatiliteettiä riitti parissa kuin parissa ja sain muutaman euron tappioita kurottua. Ja kun pääsi aloittamaan puhtaalta pöydältä niin pystyi jättämään epävarmat parit treidaamatta. Tein myös 500 euron tilisiirron uudelle kaupankäyntitililleni harjoitellen samalla pankkiyhteyksiä uudelle kaupankäyntitililleni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!